De laatste dag in de Havenstraat

Op 20 januari kwam er een definitief einde aan een belangrijk hoofdstuk in onze geschiedenis: de allerlaatste dag in de Havenstraat. Het was een dag waarop de deuren van onze vertrouwde loods voor de laatste keer sloten. Het was een thuisbasis, een plek vol herinneringen, uitdagingen en successen. En toch, ondanks het sentiment, voelde het sluiten van deze deur als een noodzakelijke stap vooruit.

Een nieuwe start in Aalsmeer

Gideon, de drijvende kracht achter de winkel, deelt zijn gevoelens over deze verandering: "Veel mensen vragen of ik verdrietig ben dat de Havenstraat dicht gaat." Eerlijk gezegd: ''Nee, het zat er al zo lang aan te komen.''

Met de sluiting van de Havenstraat richt Gideon zijn blik op de toekomst. "Ik wil het sluiten van de Havenstraat nu ook zo snel mogelijk afwikkelen (zaterdag is de laatste dag)." De focus verschuift naar Aalsmeer, waar een winkel wacht om het succesverhaal voort te zetten.

"Aalsmeer wordt het kloppend hart van ons bedrijf" verklaart Gideon. Hij ziet de grotere winkel in Aalsmeer niet als een probleem, maar als een kans om te groeien en te bloeien. De overgang symboliseert een nieuw begin, waarbij de ervaringen uit de Havenstraat als fundament dienen voor de toekomst.

Ik ben blij dat de kogel door de kerk is.De kunst van tweedehands

Gideon benadrukt ook de complexiteit van de tweedehands markt: "Tweedehands is een vak apart, zonder ervaring wordt er voor 'troep' te veel gevraagd (waardoor je het niet verkoopt) en voor de 'zeldzame' handel te weinig (waardoor je niks verdiend)." Met het sluiten van de Havenstraat neemt Gideon persoonlijk de leiding in Aalsmeer: "Na het opheffen van de Havenstraat sta ik zelf achter de kassa in Aalsmeer en gaat de beuk er in." Deze verandering markeert een spannend nieuw hoofdstuk, waarbij de aanpak wordt vernieuwd en de lat hoger wordt gelegd.

laatste_dag_havenstraat_.jpg
laatste_dag_havenstraat__1.jpg
laatste_dag_havenstraat__2.jpg
laatste_dag_havenstraat__3.jpg
laatste_dag_havenstraat__4.jpg
laatste_dag_havenstraat__5.jpg
 Foto's: Johan Molenaar